Wat is een perslijst?

Dit is een lijst met perscontacten. In een perslijst vind je de namen van journalisten en redacties, inclusief contactgegevens als een telefoonnummer en e-mailadres. De term medialijst wordt ook wel eens gebruikt. Veel bedrijven zoeken een perslijst, omdat ze daarmee journalisten kunnen bereiken.

Hoe kom ik aan een perslijst?

Je kunt daarvoor bureaus inschakelen die jou toegang geven tot een database met journalisten. Daarmee verschaf je jezelf toegang tot een lijst met enkele duizenden contacten. Let op! Dit betekent wel dat je je portemonnee kunt trekken. Dit soort perslijsten kosten zo'n 2000 euro, per jaar welteverstaan. Dat is al snel erg veel geld voor die paar keer dat je zo'n lijst nodig hebt.

De meest gestelde vragen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Perslijst via slimme online tool

Buzzpress heeft een database met de e-mailadressen van duizenden journalisten, bloggers en influencers. Die perslijst houden we regelmatig bij, zodat je niet te maken hebt met verouderde e-mailadressen. De voor jou relevante contacten vinden gaat heel eenvoudig, door enkel een aantal categorieën aan te vinken. De online PR-tool selecteert daarop de juiste journalisten, bloggers en influencers. Want zeg nu zelf: een persbericht over de bouw hoeft niet naar een redactie die alleen maar over auto's schrijft toch? Hoe gerichter jij je persbericht verstuurt, hoe groter de kans dat het persbericht wordt opgepikt. Met Buzzpress krijg je dat heel eenvoudig voor elkaar.

Medialijst in de tool: wat is het bereik?

Buzzpress heeft dus een medialijst waarvan ook jij kunt profiteren. Daarin verschaf je jezelf toegang tot duizenden journalisten, bloggers en influencers. Gemiddeld genomen wordt een persbericht naar een paar honderd perscontacten verstuurd.

Probeer Buzzpress nu!

Ontdek de kracht van Buzzpress door je persbericht via onze handige PR-tool te versturen naar honderden redacties. Een persbericht versturen was nog nooit zo makkelijk.